Reizen

Hoe rond Nieuw-Zeeland te geraken

Pin
Send
Share
Send


Toen ze bij mijn terugkeer van die vijf maanden durende reis me de typische vraag stelden van "welk land vond je het leukst?", Antwoordde ik altijd dat ongetwijfeld qua natuur, wilde landschappen en grote contrasten en avontuurlijke sporten: Nieuw-Zeeland .

Ik moet nog steeds een groot aantal artikelen over het land schrijven dat als inspiratie diende Pete Jackson rollen Lord of the Rings, dus ik zal me alleen concentreren op deze kleine hulp voor reizigers die deze prachtige bestemming in gedachten hebben.

Tijdens ons verblijf in Nepal hebben we Martin ontmoet, een heel aardige Nieuw-Zeelander die op reis was met zijn Australische vriendin. We brachten verschillende dagen samen door met het maken van enkele trekkings door de Annapurna en in die lange uren wandelen gaf hij ons verschillende tips die erg handig waren als het ging om het Kiwi-land. In ruil voor zulke waardevolle informatie, leren we je om tute te spelen. Minder geeft een steen.

Er zijn er twee goed manieren om beide eilanden te reizen (Noord en Zuid): een auto huren of kopen met de bus.

Ja, het klinkt heel vreemd over koop een auto, maar toen we de onze hadden gehuurd, realiseerden we ons dat het goedkoper was geweest om het te kopen ... en door te verkopen! De markt voor het kopen en verkopen van gebruikte auto's is wijdverbreid in Nieuw-Zeeland. Veel backpackers die voor een goed seizoen door de eilanden gaan, geven er de voorkeur aan dit te huren. Er waren veel plaatsen - Auckland, Taupo ... - waar we in het weekend geïmproviseerde auto's te koop zagen. De waarheid is dat we ons niet te veel verdiepen in het juridische en papieren aspect van de zaak, maar ze vertelden ons dat het heel gemakkelijk was om een ‚Äč‚Äčkoper te vinden op die beurzen, omdat de verkoopprijs - hoewel het ook zal afhangen van je onderhandelingscapaciteit - normaal gesproken behoorlijk vergelijkbaar met de betaalde in de aankoop. Uiteindelijk betaal je uiteindelijk weinig meer dan benzine.

Voor degenen die dit soort problemen willen voorkomen, raad ik echter ten zeerste aan huur.

Als land dat gewend is aan rondreizend toerisme, zijn er veel verhuurbedrijven die u zeer concurrerende prijzen bieden. We gingen gemakkelijk en maakten zelfs geen gebruik van internet: Lang leve de gele pagina's! We huurden een Toyota Corolla vanaf 95 voor ongeveer 4 weken voor ongeveer 12 euro per dag.

De waarheid is dat de arme auto alles met ons heeft doorgegeven en onze kleedkamer, kast, bed was (na het sterven van onze tent in een storm) en zelfs koken op een dag die neuriede en er was nergens onder dekking in het midden van de Noordereiland Bak worsten in een auto met een kleine gascamping: ik raad je aan het niet thuis te proberen. Uiteindelijk betaalden we 15 euro extra omdat we het niet hadden schoongemaakt voordat we het afleverden, maar het was dat alleen al door te denken aan het moeten verwijderen van de stalactieten van olie uit het plafond, onze ziel overeind kwam.

Houd natuurlijk rekening met de extra kosten van het rijden met de auto op de veerboot die u van het Noordereiland naar het zuiden brengt. Het laat ongeveer 150 euro per voertuig achter tijdens een retour, hoewel je het altijd kunt achterlaten op een kantoor van hetzelfde bedrijf op het tegenovergestelde eiland van het eiland waar je het neemt en terugkeren met het vliegtuig naar het bestemmingspunt.

de veerboot het verbindt de Noord- en Zuid-eilanden in een reis die ongeveer 3 uur duurt. Het bedrijf Interislander neemt u ongeveer 70 euro retour.

De Nieuw-Zeelandse wegen zijn in goede staat en vrijwel onbewoond, maar vergeet niet te rijden zoals in Engeland!: Aan de andere kant dan de onze. Het enige echte gevaar is het opossum, een buideldier dat uit Australië is geïmporteerd voor de kwaliteit van zijn vacht en nu een ongedierte vertegenwoordigt dat meer dan 60 miljoen exemplaren heeft (er is geen opossumroofdier in Nieuw-Zeeland) en de bomen in gevaar brengt inboorlingen en dieren in het algemeen in het algemeen. De overheid heeft een plan opgesteld om hen te stoppen en ziet met goede ogen dat je iemand vooruitbrengt (in feite nemen ze deze propaganda op die hun uitroeiing in de ansichtkaarten bepleiten) maar ik denk niet dat hetzelfde gebeurt met je verhuurbedrijf.

Als dit van het opossum en het rijden aan de andere kant je een beetje achteruit trekt, heb je altijd de optie van backpackersbussen.

Er zijn verschillende instanties die dat hebben bussen die permanent verschillende routes reizen op het Noord- en Zuidereiland. Twee daarvan zijn Straytravel en Kiwiexperience. Prijzen variëren afhankelijk van het type route dat u kiest en de meeste tickets zijn één jaar geldig vanaf het moment van aankoop. Dat wil zeggen dat u het hele jaar door zo vaak als u wilt de bus in dat gebied kunt nemen en verlaten.

als persoonlijk advies - en als je niet alleen reist - zeg ik je dat je de auto moet kiezen. Het hele land is een nationaal park op zich en er zijn veel hoeken, van degenen die niet eens op de kaarten verschijnen, waar u een niet te stoppen impuls zult voelen om te stoppen en ze te verkennen.

Wees niet bang om aan de andere kant te rijden. Als ik - dat ik de tegenovergestelde pool van Carlos Sainz ben - ik het zou kunnen, zeker jij ook.

Als je jezelf echter in avontuur hebt gegooid, raad ik de bus aan. Het zal goedkoper zijn en je zult ook een veelheid aan backpackers ontmoeten die, net als jij, op zoek zijn naar avontuur en met wie je onverwachte banden kunt aangaan.

Video: GERAKEN WE OP DE BOOT OF NIET? - Jabulo's vlog #7 (Mei 2021).

Pin
Send
Share
Send