Reizen

Bezoek aan Antibes aan de blauwe kust

Pin
Send
Share
Send


Het strand van het centrum van Antibes


In mijn studententijd ging de roman door mijn handen Mals is de nacht Scott Fitzgerald en het was een verrassing om te onthouden dat het stuk zich afspeelde in Antibes. Het turbulente verhaal van Nick en Nicole beschreven door de Amerikaanse schrijver in zijn roman speelt zich af in de luxe en elegantie van het toerisme aan de Côte d'Azur in de jaren 1930. Het is niet verrassend dat de Franse Middellandse Zee een pionier is in de toeristische school en te zien is in enkele opvallende gebouwen aan de kust.

Tijdens de dagen dat we in Antibes verbleven, hebben we onder andere van hen geprofiteerd om van het strand te genieten en een goede duik te nemen.

Antibes heeft een paar stranden dat zonder iets van de andere wereld een gevarieerd aanbod te bieden. Er is een centraal strand direct naast de haven waar u de stamgasten van de stad vindt. Het is klein en ligt net onder de oude stadsmuren. Deze nabijheid vergemakkelijkt de badkamer en de mogelijkheid om de dag te combineren met allerlei activiteiten in de oude stad van Antibes. Het strand is relatief klein, dus het is meestal druk in de maand augustus, hoewel ik het in ieder geval erg schoon zag.

Een paar kilometer ten noorden van Antibes vinden we een lang strand dat zich uitstrekt tot Cagnes sur Mer. De hoofdweg volgt het strand en u kunt ernaast parkeren. We zagen ook enkele gratis zandparkings. Het strand en de rots wisselen elkaar af in een uitbreiding van ongeveer 10 kilometer lang, waardoor de ruimte op het zand wordt gebalanceerd volgens uw wens. Vanaf hetzelfde strand heeft u uitzicht op de oude en mythische toeristenhotels die een beeld geven van de blauwe kust.

Video: Orca's hunting a whale (Mei 2021).

Pin
Send
Share
Send