Reizen

Leven naar de Braziliaanse Diamantine Chapada

Pin
Send
Share
Send


de Diamond Plated Het is een regio van bergen gelegen in het centrum van de Braziliaanse staat baai. De oppervlakte van 38.000 vierkante kilometer bevat kalkstenen rotsbergen, bossen, rivieren, watervallen, grotten en een gevarieerde fauna met een groot aantal vogelsoorten.

Zijn naam is te wijten aan de koorts van diamantzoekers die naar deze landen kwamen uit alle hoeken van het land. Geplaatst in de kanalen van de verschillende rivieren die de Chapada oversteken, hoopten ze hun leven op te lossen door een grote diamant te vinden. Dit is hoe populaties zoals Lençois, de belangrijkste stad van Chapada Diamantina, werden geboren.

Aangekomen in Lençois

Lençois

Ik heb geen foto's gezien of te veel gelezen over de plaats, toen de bus van het bedrijf Federal Fast me bij de stadsstop verliet (vanaf Salvador van Bahia), Ik was verrast met wat ik vond.

Lençois is een kleine, mooie, aangename en koloniaal ogende stad. De geplaveide straten zitten vol met reisbureaus - ze verkopen allerlei soorten rondleidingen in de Chapada Diamantina -, restaurants, kleine winkeltjes en prachtige huizen met kleurrijke deuren en ramen.

De sfeer is ontspannen, met een hippie-sfeer, geholpen door livemuziek en de verschillende handelaren die door de stad lopen en hun ambachten verkopen.

In Lençois weet men nooit op welke dag hij leeft. Het is altijd feest.

Ik arriveerde op een zondagavond en de terrassen van de restaurants die de twee hoofdstraten van de stad beslaan, liepen over. Mensen dineerden, dronken caipirinha's en praatten geanimeerd, gekleed in hun korte broek, shirts met korte mouwen en de alomtegenwoordige Havaianas (Braziliaanse slippers die wereldwijd zijn uitgebreid en zoveel backpackers gebruiken in tropische bestemmingen).

Ik voelde een vreemdeling, gekleed in mijn lange trekkingbroek, een T-shirt en wandelschoenen. Ook droeg ik mijn 60-liter rugzak.

Accommodatie in Lençois en Michael's ontdekking

Video: Braziliƫ, Chapada Diamantina. SNP Natuurreizen (Mei 2021).

Pin
Send
Share
Send