Reizen

Waar te eten en waar te slapen in de provincie Badajoz

Pin
Send
Share
Send


Een paar weken geleden bezocht ik een regio die voor het eerst de aandacht had getrokken. Extremadura biedt de reiziger prachtige landschappen, de mogelijkheid van avontuurlijke activiteiten, steden en dorpen met een rijk historisch en monumentaal erfgoed, en een smakelijke gastronomie, met ham als een geweldig icoon.

Ik heb verschillende activiteiten en bezoeken uitgevoerd in de regio's Tentudía en Campiña Sur in La Paz, waarbij ik de energie op de best mogelijke manier moest aanvullen, op een goede plek moest slapen en de lekkernijen moest proberen die dit gracieuze land me bood.

Waar te slapen in Llerena

Het kleine stadje Llerena verraste me door zijn rijke erfgoed en belangrijke geschiedenis. Bovendien hoefde ik, nadat ik er uren te voet had gelopen en al zijn monumenten had verkend, slechts twee minuten te lopen vanaf de Plaza de España (het centrale plein van Llerena) om het hotel te bereiken.

Hospedería Mirador de Llerena

Dit 4-sterrenhotel bevindt zich in een statig huis en zodra u binnenkomt, wordt u verwelkomd met een prachtige binnenplaats in de vorm van een klooster waarvan de decoratie en de intieme verlichting het een zeer gezellige uitstraling geven.

De kamers zijn ruim, met de standaard tweepersoonskamer, superior tweepersoonskamer, junior suite en de suite. Het heeft ook een restaurant van hoge kwaliteit (Doña Mariana), een lichte congresruimte met een capaciteit voor 200 gasten, de centrale binnenplaats (met een glazen dakraam waardoor u de hemel van Extremadura kunt zien), een uitkijkpunt , zwembad, tuin, cafetaria en de beroemde Zurbarán-lounge.

de Zurbarán kamer Het draagt ​​die naam omdat de beroemde schilder vele jaren in Llerena woonde. Het bevindt zich in de nobele zone van de Hospedería en beslaat een van de oorspronkelijke kamers van het paleis. Het heeft twee marmeren open haarden, schilderijen aan het plafond en een gezellige inrichting waardoor u zich thuis zult voelen bij de 50 mensen die u naar huis kunt brengen. Bovendien heeft het daglicht gedurende de dag.

Het is zonder twijfel de beste accommodatie in de omgeving.

Waar te eten in Llerena

Waar eten in Badajoz is een ingewikkelde keuze, gezien de hoge kwaliteit van de restaurants, gebaseerd op Iberische producten. In Llerena hebben we twee restaurants geprobeerd:

La Cuadra Restaurant

In de centrale Pedro Paz-straat hadden we het geluk om - voor het eerst tijdens de reis - in contact te komen met de Extremadura-keuken. Mijn reis vanuit Alicante was lang geweest, maar in dit prachtige familierestaurant wist ik me te laten vergeten.

Gespecialiseerd in worst en vlees, het restaurant La Cuadra biedt gerechten van hoge kwaliteit tegen een meer dan betaalbare prijs.

We zijn begonnen met een goed assortiment Iberische worstjes, waarbij de ossenhaas en ham de grote winnaars waren. Zelfgemaakte kroketten, patrijs salade, een champignonstoofpot en wat kruimels met gebakken eieren en ham, voorafgegaan door voortreffelijk Iberisch varkensvlees. Een goede cholesterolopname die ik besloot te accepteren zonder te twijfelen. Opofferingen die je moet maken.

Bovendien was de service voortreffelijk. Als ik allemaal een gerecht moest kiezen, Ik bewaar de paddenstoelen.

Doña Mariana Restaurant

Video: WAAR IN MIJN ETEN VIND IK ENERGIE? Willem Wever. #49 (Mei 2021).

Pin
Send
Share
Send