Reizen

Foto van de dag: "Hallo, is het open?"

Pin
Send
Share
Send


De eerste indruk na het lopen door de straten van Lima is dat men niet zeker weet of de winkels open of gesloten zijn. Vanwege de gebruikelijke criminaliteit is dit wat de meeste kleine bedrijven op elk moment van de dag hebben.

Apotheken, cybercafés, wasserijen, kleine supermarkten; Bijna alle winkels hebben hun tralies aan en men moet groeten en om dingen vragen met de schaduw van de tralies op zijn gezicht. In het begin is het een vreemde sensatie die automatisch het beveiligingsalarm in je onderbewustzijn activeert.

Probeer ook wisselgeld te brengen, omdat ze op een paar plaatsen een ticket accepteren van meer dan 20 soles voor kleine aankopen. Een handige tip is om geld te krijgen van de kassier (ze geven je altijd 50 of 100 rekeningen) en automatisch het bankkantoor binnengaan en om verandering vragen.

Waarschijnlijk helpen de bars die toeristen niet die de taal niet te veel spreken. U moet de producten achter de tralies bestellen en zonder de kunst om de producten te zien of erop te wijzen, kunt u kleine taalproblemen ondervinden.

Pin
Send
Share
Send