Reizen

Bezoek Cardiff

Pin
Send
Share
Send


Cardiff Het is de hoofdstad van Wales en kan een ideaal weekendje weg zijn voor diegenen die in Londen wonen of andere plaatsen op het eiland willen leren kennen als ze naar het land reizen. Dat heb ik vorige week gedaan toen ik een goede vriend in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk bezocht.


Hoe dan ook. We hadden het hotel al geboekt, dus stapten we op de bus en staken Engeland over om Welsh binnen te gaan.

Cardiff heeft een reputatie als industriële stad, vies en met een van de meest invloedrijke en moeizame havens van het land. Welsh in de vorige eeuw leverde het land door zijn mijnen en Cardiff werd de haven bij uitstek voor de export van kolen en mineralen. Als u het centrum van Cardiff en zijn haven binnenstapt, zult u verrast zijn om een ​​moderne stad te zien, volledig gerenoveerd en die niets lijkt te hebben met betrekking tot de mijnbouw en het havenverleden.

Het is een ideale plek voor de Britten in de zomer dankzij het goede weer en de stranden die zich langs de kust van Wales uitstrekken.

Het centrum van Cardiff is relatief klein, het is geconcentreerd ten zuiden van het kasteel en is gemakkelijk te voet te bezoeken. De haven ligt echter een beetje ver ten zuiden van de stad en hoewel je in een wandeling van ongeveer 20 minuten van de ene naar de andere kant kunt gaan, moet je ook op de bus stappen die je voor anderhalve pond aan de ene en de andere kant verlaat van de stad

Haven van Cardiff

Het is ongetwijfeld het gebied dat de afgelopen jaren meer renovatie heeft ondergaan in de stad. Er is een mooie wandeling die op zaterdag en zondag door gezinnen wordt gebruikt om te wandelen of fietsen. Het strekt zich een paar kilometer uit langs een uitgebreide golfbreker en tijdens de wandeling kunt u genieten van de zeebries, het uitzicht op de haven en de uitgestrekte zee. Onderweg vindt u een nieuwsgierige Noorse kerk met een eigen vlag waarvan de oorsprong teruggaat tot de overvloedige Noorse gemeenschap die in de haven werkte. Tegenwoordig is het een café en een kunstgalerij.

Er is een boot die de retour maakt van het einde van de weg naar de haven, dus het is ideaal om de reis te voet te maken en per boot terug te keren, zodat u niet dezelfde route opnieuw hoeft te doen.

Er zijn twee verschillende schepen die de reis maken. Iets luxueuzer met zijn interieur en eenvoudige restaurant. De laatste herken je aan de gele kleur en de reis is 1,5 pond.

In dezelfde haven zie je pleinen en een groot aantal restaurants en terrassen die druk zijn langs de kust van de haven. Dit gebied is vol leven, vooral op zonnige dagen en zal een van de beste oplossingen zijn om een ​​goed restaurant te vinden om te eten. We gingen naar de Italiaanse Strada en aten geweldig voor ongeveer £ 20 per hoofd inclusief wijn - tenslotte de duurste wanneer je in een Brits restaurant eet.

Het kasteel

Zonder twijfel de parel van uw bezoek aan Cardiff. Het is een groot kasteel waarvan de basis rust op de fundamenten van een Romeins fort. Later bouwden de Noormannen het prachtige kasteel op dat vandaag kan worden bezocht. In het groene interieur van de plaats is er ook een paleishuis waarvan de kamers u kunt bezoeken en die prachtig zijn ingericht. Er is een derde gebouw dat zich tegenover de kasteeldeur bevindt, waar zich een kleine souvenirwinkel bevindt en bovenaan tonen ze je een video die het verhaal van het kasteel vertelt en de onvermijdelijke link met de toekomst van de stad.

Toelating is niet goedkoop. Een volwassene komt binnen voor 10,50 pond, terwijl kinderen het doen voor 7,95 en studenten of volwassenen voor 9 pond. Hoe dan ook, het is de belangrijkste attractie van Cardiff, dus uw bezoek is bijna een must.

Het Millennium Stadium

Dit is het gloednieuwe Cardiff-stadion dat in 1999 zijn deuren opende om het einde van de Rugby-wereld te vieren. Het heeft een capaciteit voor meer dan 74.000 toeschouwers en biedt vanaf het kasteel een fotogeniek beeld met het contrast van het oude kasteel en zijn moderne structuur.

Het centrum

In het centrum ziet u enkele winkelstraten met veel winkels en nieuwe gebouwen. Een paar meter verderop ligt het bus- en treinstation. Dus vanaf uw aankomst bent u in slechts een paar stappen in het centrum. Je zult ook de kathedraal van Saint David vinden - naar mijn smaak te gerenoveerd - en verschillende opmerkelijke gebouwen langs de High Street en St. Mary Street.

Het is ook raadzaam om de markt in volle gang te bekijken. Je zult veel mensen zien die vis, groenten en vlees verkopen in een goede populaire omgeving. De meeste Welshe mensen komen hier om hun boodschappen te doen of om 's nachts uit te gaan waar we het in een ander artikel over hebben.

Voor de nieuwsgierigen en frickies, kunt u de tentoonstelling van Doctor Who bezoeken. Dit is het museum van de beroemde serie waar de belangrijkste plaatsen waar de serie werd opgenomen in Cardiff en Wales worden getoond.

5.001

Video: Bas Muijs op bezoek bij Lex Immers in Cardiff (Mei 2021).

Pin
Send
Share
Send