Categorie Reizen

Ansichtkaarten van Formentera, het rustige eiland
Reizen

Ansichtkaarten van Formentera, het rustige eiland

Cala Saona in Formentera (c) Avistu Wanneer men ontdekt dat ze minder dan 4 km van elkaar verwijderd zijn, beseft men dat het contrast gewoon brutaal is. Aan de ene kant een prachtig eiland met macro-disco's, na uren en legioenen techno-verslaafden die door baaien, stranden en straten zwermen. Anderzijds een prachtig eiland, met kliffen, Italianen, Duitsers en fietsen die genieten van de baaien, stranden en straten.

Lees Verder
Reizen

Cambodja Kampot, het binnenland van het land

We zijn aangekomen in Kampot en misschien is het het mooiste en meest ontspannen dorp dat ik in Cambodja heb gevonden. De rivier verdeelt de stad in tweeën en mensen ontspannen aan hun zijde met eten of kletsen. De waarheid is dat er niet veel beweging is, iemand zou zeggen dat er voor niemand werk is ... Op de tweede dag gingen we met een busje op een rondleiding door het Bokor National Park.
Lees Verder
Reizen

China Zhongdian, de Shangri-la van Yunnan

Na vijf uur met de bus in de regen en na het oversteken van de bergen van Noord-Yunnan door Tibetaans terrein ben ik aangekomen in Zhongdian, ook wel de mysterieuze naam Shangri-la genoemd. Volgens de Chinese regering is dit de officiële Shangri-la, hoewel het een soort West Dorado lijkt te zijn met tientallen steden die op dezelfde manier door het hele Tibetaanse terrein worden genoemd.
Lees Verder
Reizen

Shangri-la naar Daoghang China: een ruige reis

Het alarm ging om 6 uur en op dat moment wist ik dat een lange dag van coach op me wachtte totdat ik Daoghang bereikte, maar zonder twijfel was ik me er helemaal niet van bewust dat het zo'n ruige en zo lange reis zou zijn ... Om 7 uur vertrok de coach bij mij als de enige toerist naar een stad die niet voorkomt in de Lonely Planet maar dicht bij een nationaal park ligt en is ondergedompeld in de Tibetaanse bergen van Sichuan en op weg naar Litang in de richting van Chengdu, de hoofdstad van Sichuan.
Lees Verder
Reizen

Vietnam Hoi An: een modeshow in traditioneel Vietnam

En we komen naar deze prachtige stad. Een levend museum uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO, waar men het gevoel heeft twee eeuwen geleden in Azië te zijn gekatapulteerd vanwege de zijdehandel en het rustige en meditatieve leven van de boeddhistische mentaliteit. Na de Kon Tum-ervaring denk ik dat we ons een paar dagen zullen ontspannen op deze prachtige plek.
Lees Verder
Reizen

China De grote muur van China in Huanghua

De grote Chinese muur. Een wonder van de oude wereld die nog steeds staat en ongelooflijk ook onder mijn voeten. We zijn, samen met wat Engels dat we op het koopjespad hebben gevonden, naar een van de puurste kanten gegaan. In Huanghua, ongeveer 60 km ten noorden van Beijing, strekt de muur zich uit door een oneindige bergketen in zijn wildste staat.
Lees Verder
Reizen

Vietnam Can Tho en de drijvende markten

Vandaag stonden we om 5 uur op om een ​​boottocht rond de Mekong te maken en de drijvende markten van Cai Rang en Phong Dien te bezoeken. Het was 6 uur 's ochtends toen we op straat waren en het leek de spits van zoveel mensen die op straat zwermden. Zonder koffie, gesneden of ondergronds, zijn we in de boot-kano van slechts 3,5 meter lang geklommen en zijn we dit riviermonster betreden, de Mekong.
Lees Verder
Reizen

Vietnam Van Nha Trang naar Kon Tum: reizen op de alternatieve route

We komen aan op Nha Trang, een van de beste stranden in Vietnam, waar we een dag en een nacht doorbrengen. Op hetzelfde strand zijn de diensten ongelooflijk: massages, eten (kreeften, enorme krabben, enz.) Manicures, schoonheidsbehandelingen, ritsen in Vietnam-stijl, t-shirts, enz.) Hetzelfde strand, mooi met een paar jungle-eilanden eromheen Het ziet eruit als een bewegende markt.
Lees Verder
Reizen

China De X'ian Warriors

In X'ian zijn er niet alleen terracottastrijders, er zijn ook Sabadell-Catalanen en een plaag van Spanjaarden die schreeuwen om de markt! X'ian, de hoofdstad van het Chinese grondgebied tot de negende eeuw, concurreerde in die tijd met Rome en vervolgens met Constantinopel en andere grote steden om de machtigste en weelderigste te zijn.
Lees Verder
Reizen

China Chendú, de hoofdstad van Sichuan

Chengdu, hoofdstad van de provincie Sichuan, met niet meer dan 11 miljoen inwoners. We hebben het Tibetaanse wilde westen verlaten naar de wolkenkrabbers, de Christian Dior, de ontelbare Chinese kopieën van elk westers merk, zoals dadidas, noordzijde, niki, ermenegildo zola, enz. etc. Het zijn scheuren die deze mensen imiteren!
Lees Verder
Reizen

India Delhi: Chaos made city

Ik arriveerde rond middernacht in Delhi en ontdekte dat de riksja's geen enkele minuut in deze stad rusten. Ik verbleef in Paharganj, backpackersbuurt, druk met markten, lawaai en weinig smaak van India, maar het bevat tenminste goedkope hostels, het ligt dicht bij het treinstation en halverwege de nieuwe en oude stad.
Lees Verder
Reizen

China Litang: het verre westen van China

De dode man kleedt zich uit in zijn witte kleren en iedereen die getuige is van de begrafenis baadt met wierook. De Tonden scherpt zijn lange dolk tegen een steen terwijl hij mandra's reciteert en het vlees van het lichaam in grote stukken snijdt. De botten en hersenen worden verpletterd en gemengd met bloem. De geur van vlees en wierook trekt een groot aantal gieren aan die rond de begrafenis cirkelen.
Lees Verder
Reizen

Vietnam De Mekong-delta

Goedemorgen Vietnam! We hebben Cambodja vanmorgen achtergelaten en zijn eindelijk Vietnam binnengekomen via de Mekong-rivier. Het is 6 uur aan boot en papierwerk geweest, maar het was het waard. De Mekong Delta is spectaculair. De rivier, die oprijst op de hellingen van Tibet en de oevers van Vietnam bereikt via Birma, Thailand en Cambodja, verbreedt ongelooflijk en opent zich vervolgens in oneindige vormen, daarom noemen ze het de negenkoppige draak.
Lees Verder
Reizen

Nepal Vliegen over het dak van de wereld: van Beijing naar Kathmandu

Van Beijing tot Kathmandu. Het was een zware vlucht. Ik vertrok om 8:30 in Beijing met een tussenstop in Chengdu en blijkbaar houden ze in China geen rekening met transfers en zelfs met hetzelfde bedrijf (Air China) moest ik een rugzak ophalen. Ik arriveerde om 12 uur 's nachts in Chengd en de vlucht naar Kamandu vertrok pas om half acht' s ochtends, dus ik verwachtte een lange nacht van eenzame dichter op het vliegveld in Sabina-stijl.
Lees Verder
Reizen

China Over Chinese bekkens

In heel Azië zijn wastafels eenvoudige gaten waar u instapt en neemt wat u wilt. Maar er zijn gaten en gaten en de waarheid is dat die in China de taart nemen! Het zijn meestal kamers met kleine scheidingswanden zonder deuren tussen elk gat. Het feit dat ze je in de gaten houden terwijl je aan je behoeften doet, doet er ook niet zoveel toe, maar wat echt walgelijk is, is het feit dat er geen water is!
Lees Verder
Reizen

India Het heilige meer van Pushkar

Na acht uur trein arriveerde ik in Ajmer. Heilige stad voor moslims waar 7 bedevaarten gelijk zijn aan Mekka. Het was zeven uur 's ochtends en met een paar Engelsen stapten we in de bus die ons tussen een paar heuvels van een westerse film in Almeria naar de prachtige stad Pushkar bracht.
Lees Verder
Reizen

Wist je wat ... India: 6 decennia onafhankelijkheid

Zal India de grote economische macht worden die in de achttiende eeuw was voordat het door het Britse rijk werd gekoloniseerd? Misschien, hoewel wat ons echt zorgen baart via Viaja Blog, verliefd op dat enorme land dat ook het Aziatische subcontinent wordt genoemd, is dat India zijn enorme economische en sociale ongelijkheden opheft, zodat al zijn burgers dezelfde kansen krijgen.
Lees Verder
Reizen

India Zijn toeristen opgelicht?

- Mijn zaak is toeristen oplichten en ik vind het leuk. - Op die manier bevestig ik dat principes die taxichauffeur in Udaipur en zijn overweldigende oprechtheid me verbaasd hebben achtergelaten. Op weg naar het station had ik een interessant gesprek met een taxichauffeur in Udapiur. De man vroeg vijf keer meer dan de gebruikelijke prijs en weigerde onder alle omstandigheden te onderhandelen, omdat hij zei dat het in strijd was met zijn principes.
Lees Verder
Reizen

India Een geschiedenis van riksja's in Delhi

Ik -Namasté! Naar Old Delhi station, alstublieft. Twintig roepies? De riksja-chauffeur stopte de fiets midden in het verkeer dat zich tussen de straten van Paharganj had opgestapeld. - Veertig roepies. - droog beantwoord. - Het is 30. De bestuurder was tevreden en sprong in het voertuig met mijn rugzak tussen mijn benen.
Lees Verder
Reizen

INDIA Manikaran, de hete bronnen.

Nou, we zijn weer in Kasol, na een aantal nieuwsgierige maar ontspannende dagen doorgebracht in dat kleine dorpje verloren in de bergen genaamd Flea. Het was Nicole's verjaardag, dus vierden we met het diner, hoffelijkheid van het huis, in het restaurant van onze vriend Didoo; een fles whisky clandestien gekocht en geïntroduceerd in het restaurant, en natuurlijk, een paar chillums.
Lees Verder